Правителството ще проучва до четвъртък възможността за въвеждането на зелен сертификат

...
Правителството ще проучва до четвъртък възможността за въвеждането на зелен сертификат
Коментари Харесай

Кабинетът мисли за зелен сертификат в администрацията

Правителството ще проучва до четвъртък опцията за въвеждането на зелен документ за чиновниците в държавната администрация, заяви министър председателят Кирил Петков пред публицисти след днешното първо съвещание на Министерския съвет. " Всички се обединихме към обстоятелството, че държавната администрация би трябвало да е под безусловно същия критерий, налаган в бизнеса. Това разграничение би трябвало да изчезне в бърз порядък ", съобщи той.

При всички положения обаче достъпът на жителите до администрацията няма да изисква зелен документ, изясни още министър председателят. " Трябва да качим равнището на имунизация. Това не може продължава по този метод. В момента сме след Таджикистан и Пакистан. Средното равнище на имунизация в Европейски Съюз е 70% ", безапелационен е Петков. Петков разгласи още при избирането си, че въвеждането на зелен документ в Министерския съвет ще бъде първото му решение, само че министър председателят към този момент приказва за цялата администрация.  

В дневния ред на първото съвещание на държавното управление през днешния ден е било и покачването на цените на тока, на водата и на газта на КЕВР. На въпрос дали сезира предумисъл, че новината за това пристигна от КЕВР в деня, в който новото държавно управление е положило клетва, Петков отговори, че фактически е останал сюрпризиран. " До на следващия ден сме си дали период да създадем разбор какво тъкмо е тяхното предложение, за какво тъкмо в този момент се случи и да вземем съответни ограничения, с цел да избегнем това огромно нарастване ", съобщи министър председателят.

  " Още на следващия ден ще поканим регионалните шефове на три общини – Смолян, Благоевград и Кърджали, да дадат точна и ясна информация за всички вреди, които са се случили и да създадем проект за най-бързата помощ, която може да се окаже ", сподели още Кирил Петков. Той заяви още, че тази седмица няма да отиде в Брюксел, тъй като приотизира проблемите тук. " Някои хора споделяха, че може би ще имаме 100 дни по-спокойно време, а се оказа, че имаме една вечер. От тази позиция президентът Радев ще отиде в Брюксел ", разяснява Петков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР